Marchize

Ce este – marchiza? “Marchiza – este un capac usor, acoperit cu pinza, uneori gazduit pe usile de intrare ale cladirilor, cum ar fi teatrele, si le protejeaza de ploaie si zapada, precum si o copertina de pinza peste ferestra, in partea sa exterioara, pe care le putem sustine in sus cu ajutorul unor blocuri mici si cablu pe vreme noroasa si mentine in forma deschisa pe vreme senina, astfel incit razele soarelui sa nu patrunda in incapere ”… (Din dectionarul Enciclopedic de Brokgauz si Efron)

Potrivit legendei marchizele au fost introduse in uz in secolul XV  de catre marchizul venetian Francesco Bordjia. Pentru protectie de la soarele arzator medeteranian  a pielei albe ca laptele a iubitei sale, libertinei Adeligheida Badolio, marchizul a ordonat prelate, pentru a acoperi ferestrele palatului sau. Nu se cunoaste daca o preocupare emotionata pentru frumusetea iubitei, sau originalitatea si simplitatea ideii, au trezit un mare interes la marea societate, dar prelatele peste ferestre, poreclite marchize, repede au devenit populare. Cu toate acestea, pina de curind, erau inaccesibile si nu numai din cauza costului ridicat. Precum unei frumuseti, carei i se acorda prea multa atentie, primii marchizi erau foarte capriciosi si imprevizibili in circulatie, mecanizmele construtiei repede se dereglau, pinza se decolora si a.m.

Evolutiile stiintifice si tehnice din ultimii ani au permis industriei sa elaboreze modele mai convenabile si durabile, – orizontale, verticale si inclinate sisteme de protectie solara. 1205.jpg

Tipuri de marchize Conform metodei de pliere se disting marchize retractabile, derulante, cupole, pergole si pe verticala. Recenta numai partial se atribuie la marchize, asa cum sunt de fapt niste pereti plianti. Toate celelalte tipuri, in dependenta de marime, sunt  acoperisuri sau vizoare.

Tipuri si mecanisme de pliere Unul din principalele avantaje ale marchizelor, comparativ cu copertinele fixe (cu suport de lemn sau metal), – este ca acestea sunt usor de pliat si desfasurat. Acest lucru inseamna ca spatiul de sub bolta poate ramine o zona de gradina infloritoare, deoarece umbrirea poate avea loc numai pentru perioada de sedere de oameni sub ea, iar in restul timpului plantele vor primi ultravioletul necesar. Industria contemporana ne propune trei tipuri de pliere a suportului  de marchize: pirghie-rola, cos si pergola.

TOATE TIPURILE DE MARCHIZE  sunt inzestrate cu actionare electrica. Motorul este de obicei plasat in interiorul constructiei  tubulare cu prelata. Aceasta se face pentru a masca mecanismul neestetic al marchizei, precum si pentru protectia electronicii de timp nefavorabil.

Optiuni de conservare Dupa executare fiecare din constructiile sus numite poate fi deschisa, semideschisa si inchisa. Cea mai simpla clasica – constructia deschisa in forma pliata lasa la vedere un ax cu o rola de prelata si toate elementele. In stare semideschisa a constructiei la vedere se afla doar unele elemente a constructiei, iar stofa este ascunsa intr-o carcasa goala(caseta). Si, in sfirsit in stare inchisa a marchizei, constructia se ascunde intr-o carcasa in forma de tigareta, uneori lasind la vedere o mica parte. Carcasa protejeaza stofa marchizei de actiunea factorilor nefavorabili exteriori – pe timp de pastrare inafara sezonului, dar e important de mentionat ca stofa marchizelor casetate trebuie pliata doar in stare uscata, in caz contrar stofa in caseta neventilata va incepe a se innegri si putrezi.

Ce este materialul acrilic? Stofa acrilica – este un material special folosit in sistemele de protectie solara. Stofa este destinata pentru uz exterior. Principalele avantaje ale acestui material: nu se decoloreaza la soare, nu absoarbe praful, impermiabil la apa, in dependenta de culoare este inzestrata cu transmisie diferita a luminii. Pentru producerea marchizelor noi folosim stofa accrilica a companiei franceze DICKSON CONSTANT. Stofa Dickson din fire acril este o adevarata fortareata pentru razele solare – aceasta stofa retine toate partile componente ale luminei solare si ofera o umbra placuta. Stofa Dickson poate rezista la fluctuatii mari de temperatura si poate fi exploatata o perioada lunga de timp, fara nici o deformare. (producatorul ofera 5 ani de garantie ca culoarea nu arde) DicsonPartenerul nostru de stofa acrilica DICKSON CONSTANT – permanent actualizeaza colectia sa de stofa si produce noi tipuri de pinza. Mai detaliat despre stofe vedeti in sectiunea Textil.

Care este dimensiunea maxima de copertina? Dimensiunile marchizei pot varia de la 3 m pina la 12 m in latime  cu iesirea posibila a coatelor poate fi de 1,5 pina la 5 m, in dependenta de latime. Sunt disponibile permanent  iesiri de coturi pina la 3,7 m, la comanda se aduc componenete cu o raza mai lunga.

Garantiile si conditiile de oformare a comenzei? Copertine retractabile – 2 ani garantie. Prelate si acoperiri din stofa acrilica – 2 ani garantie  la cusaturi si 5 ani garantie ca culoarea nu arde.

Pentru oformarea comenzei e necesar sa ne contactati prin telefon sau sa indepliniti formularul comenzei. In continuare totul se desfasoara dupa urmatoarea schema: 1.Veti fi telefonat de consultantul nostru pentru confirmarea comenzei. 2.Iesirea specialistului (gratis). 3.Familiarizarea cu modelele din catalog. Precizarea dimensiunilor. Calcularea costului. Oformarea comenzei. Plata in avans. 4.Producerea. 5.Livrarea si instalarea.

Este posibil sa se fabrice acoperire acrilic pentru un suport finisat in prealabil? Este posibil. Design-ul dumneavoastra trebuie sa indeplineasca anumite cerinte. Pentru toate tipurile de suporturi unde este contactul stofei cu constructia noi recomandam sa folositi  stofa acrilica ORCHESTRA MAX – este o stofa cu auto-curatare si impermiabila.

Putem folosi marchiza in timpul iernii sau ea trebuie pliata? In timpul iernii, marchiza ar trebui sa fie pastrata in stare pliata. In caz contrar, la multa zapada constructia se poate indoi sau cadea.