Tel: +373 22 740 242
Tel: +373 78 740 242
info@markiza.md

Acoperișe Velă

HomeAcoperișe Velă

Velă de umbrire reprezintă o soluție ajunsă la noi de pe corăbiile cu pânze. Vechii egipteni, apoi grecii și romanii au folosit bucăți mari de pânză pentru a crea locuri umbrite. Colosseumul din Roma a fost umbrit de pânze de dimensiuni mari, instalate de marinarii romani.

În lumea modernă velă de umbrire au început să fie folosite mai pe larg odată cu inventarea pânzei rezistente și relativ ieftine, care reprezintă o pânză perforată ce creează umbră și permite pătrunderea ploii și vântului.

De mare popularitate pânzele de umbrire au început să se bucure la începutul anilor 1990, în special în Australia și Africa de Sud – acestea sunt ieftine, uşorde montat și se instalează doar la sezon. De obicei astfel de pânze sunt instalate deasupra locurilor publice, precum spațiile de odihnă și spațiile de joacă pentru copii, unde razele solare puternice sunt neplăcute și chiar periculoase în cazul aflării îndelungate sub acțiunea directă a acestora, din cauza arsurilor de piele pe care le pot provoca și a riscului de dezvoltare a cancerului de piele.

Pânzele de umbrire moderne se deosebesc după tipurile de țesătură folosită:

Țesături pentru pânzele HD – au funcție de protecție și se deosebesc printr-o împletire originală a firelor. Pânzele de acest fel reprezintă elemente arhitecturale de umbrire, care permit pătrunderea apei.

Țesături pentru pânzele WP – nu permit pătrunderea apei și luminii. Țesătura folosită în acest caz are o rezistență și o densitate crescută.

Gama bogată de culori contribuie la obținerea unui rezultat impresionant la amenajarea spațiului în stiluri precum „clasic”, „constructivism”, „minimalism”, „fusion” și „high-tech”.

Există tendința de a instala câteva vele, care uneori se intersectează, pentru a adăuga la funcțiile acestora și o anumită formă, dar şi un anumit stil.

Vele de umbrire se întind cu ajutorul unui dispozitiv de tensionare (tirant) din oțel inoxidabil ori galvanizat, fiind fixate la fiecare colț.

Drept puncte de fixare pentru pânze pot servi elementele de construcție de pe clădire sau suporturile special create.

Numărul infinit de combinații între diferite forme geometrice și culori va conferi construcției Dvs. un aspect unic, va provoca uimire și nu va lăsa indiferent pe nimeni.

Producem pânze de umbrire în Moldova în baza dimensiunilor oferite de client.

Propunem la alegere – pânză acrilică Orchestra, pânză perforată Sunworker, plasă Sunvision de la Dickson (Franța).

La noi puteți comanda sisteme de pânze de practic orice forme și dimensiuni.

Completați formularul de pe site-ul nostru, iar noi vă vom contacta și vom veni la fața locului.

Exemple de lucrări

Contactează-ne

Solicită oferta de preț

Solicită oferta de preț


[recaptcha]